02 February 2009

Eja sgt baik hari ini

hari ini eja demam so sbb tu eja baik n xckp byk...kalo x eja xbaik sgt..dlm class suka wat meting kt blakang...class sudah kembali sperti biasa slps cuti mid sem seminggu..paling sy marah skrg adalah esok cuti!!sempena jubli perak negeri Perak..asal la sy xamik tahu benda ni..kalo x bleh bercuti d umah lagi.. xok..demam masih xok..kepala masih berpusing dicampur migrain yg tetibe mnyerang..ini akibatnya drive waktu tgh hari..mmg sy akan demam..+ dgn sakit gigi..rasa nk nangis bila diuji sebegini..itulah kelemahan saya..xmampu bertahan kalo terlalu letih sgt..smlm sblm tido dapat 1 mesej yg terlalu berat dirasakan bila dikhabarkan saya dibenci seseorang...ya Allah salahkah aku memilih jalan halal di dalam hubungan ini??hanya engkau yang maha mengetahui...sesungguhnya aku insan yg lemah... positifkan minda ckp sorang2 kalo aku tak kuat xkan Allah nk uji aku..sbb dy tahu aku kuat Allah nk uji aku utk kesekian kalinya..

class mcm biasa sgt penuh pada hari isnin dr pg smpaila mlm...masuk class pg td sudah digelak besar oleh fitri n seterusnya kaum krabat kami..blum smpat duduk lagi ramai dh yg tgk muka sy yg penyot..comei sgt la katakan...mati2 ingat dh ok tp tgk2 ramai ckp bengkak lgi..ramai yg cakap kenapa xg hospital..doc xkasi ubat ker?xtahu nk jawab sbb cover mulut takut terputus tali penjahit..nnt nk kena jahit lagi..maka sakit terpaksa dialami lagi...tidak!eja x sanggup lagi...erm, sahabat2 tu korang xtgk masa muka br lepas operate..kalo x xtahu la nk gelak aksi apa...

dalam class kaunseling kerjaya,en mohd nor minta menyanyi lagi kami guru bitara sblm bersurai..apa yg sy lihat sem ni, pensyarah xhenti2 naikkkan smangat kami agr bangga dgn kerjaya yg kami pilih sbg kaunselor...en mohd nor minta kami tulis dlm sekeping kertas yg saya bangga jadi guru kaunseling berserta no matrik n nama.pastu dia amik...agaknya dia nk wat mcm sy wat dkt adik2 maahad dulu yg minta diorang sains atas banner utk spm diorang nnt..agaknya apa yg dioranag akan kecapi??sy yakin sure mantap!!moga apa yg sy tulis td menjadi keberkatan dalam diri dan doa agar y adalah yg terbaik d antara yg terbaik...

ptg masa class psikologi kuliah biasa jer...namun dsbbkn terlalu letih n xsihat maka terlelap utk kali pertamanya dalam klass sem ni...nk ponteng malas sbb xberbaloi..tekad xnk ponteng dah sem ni...last2 dikejutkan oleh fitri even dy dh ckp kak fiza monyok n xnk ckp byk rini sbb gigi dy dakit..tahu xpe!

mlm lps kuliah pn cah 8-11 mlm, slps tapau bihun celup balik kolej...i'm proud of myself sbb berjaya pergi semua class walopun tersgt letih...tgh mkn2 mama kol n smpat tnya khabar papa...dlm gurau2 mama tibe2 sebak...ya Allah menyesal rasa aku balik kelmarin...papa sekarang ditahan bawah unit HDU..adik kpd ICU..mama ckp n kami gelak2..mama ckp papa kata umur 50 ni dh bonus dh Allah bagi...doctor suspek paralysis..sbb masih xtahu...samada darak beku,urat putus or kolestrol..tgn kiri xdapat gerak dgn tibe2..papa xde drh tinggi..berat sugguh dugaanMu ya Allah..sebelum nk tidur trus mesej papa tnya khabar...papa ckp masih sama under ICU..menitis air mata nk balik umah sgt2..2 masalah serentak melanda...sesungguhnya aku insan yg lemah...mama tiada teman di sisi utk bagi moral support..adik2 masih kecil...

3 comments:

kamitaken a.k.a Lutfi Lokman said...

sabarlah.. kadang2 allah tarik sedikit nikmat utk melihat dan menguji kita.

kadang2 allah tarik nikmat dan uji kita dengan pelbagai ujian kerana Dia ingin mengurniakan sesuatu pada kita..

be strong cikgu kaunseling!

AmOi said...

tma kasih mr kamitaken..

zyra said...

be strong!
hope ur papa will get well soon.. amiiinnnnn...